Dharma: a fejlődéshez vezető út

Írta: Renáta on .

A dharma az igazságosság és ideális magatartás egyetemes törvénye. A Rámájana és Mahábharata beleértve a Bhagavad Gitát is, védikus eposzok, melyek az ideális viselkedés és életmód időtlen értékeit sok mindennapi példával érzékeltetik. A jóról és a rosszról szóló történeteik és legendáik minden idők embereit arra ösztönzik, hogy az Istennel harmónikus életet éljenek. Minden ember saját felelőssége elhatározni, hogy boldogabbá, egészségesebbé és bölcsebbé akar-e válni.

Minden ami vagyunk ma - legyen az jó vagy rossz - mind a múltnak az eredménye. Minden amivé holnap leszünk a mai nap határozza meg. Félelmeink, korlátjaink, a régi minták, reakcióink, szokásaink, érzéseink elnyomják az adott pillanat megélésének lehetőségét, a végtelennel való kapcsolódás képességét, így életünk olyannak tűnhet, mint egy akadálypálya, kellemetlen szituációkba keveredhetünk, olyanokat cselekszünk, amelyeket mi magunk se értünk, vagy van, hogy tudatában vagyunk ugyan, mégse tudjuk kontrollálni cselekedetünket az adott szituációban, és van olyan is, hogy észre sem vesszük.

Amikor a dharmát választjuk, az igaz önvalónkra mondunk igent. Felülkerekedünk a karmánkon és az igazak ösvényét járjuk, beteljesitve ezzel az életünk célját, a végtelen felé vezető utunkat.

Visit lbetting.co.uk how to sing-up at ladbrokes