Kundalini Jóga

"A Kundalini jógában a legfontosabb a tapasztalás. Egészen a szívig hatol. Szavak nem helyettesítik a tapasztaltot. Az elme vagy elfogadja a szavakat vagy nem, azonban a tudatosságodnak nem elegek csak a szavak.”

/Yogi Bhajan Ji/

A jóga rendszerét több ezer évvel ezelőtt alkották meg fejlett szellemiségű emberek. Az emberi test, szellem, elme gondozásának, fenntartásának és védelmének tudományát évszázadokon át megőrizték. Alapjaiban a klasszikus jógát szerzeteseknek, jógiknak szánták, akik elvonultak a vilagi élettől, hogy spirituális gyakorlást végezzenek távol a nagyvilág zajától.

A Kundalini Jógát az evilági életet élő embereknek szánták, azoknak, akik egyensúlyra törekszenek belső és külső világukkal. Az ősi tanítások célja, hogy átadják nekünk a legmagasabb tudatosságunk élményét. Gyakorlásuk egészen a szívünkig hatol.

A kundalini szó a kundal szóból ered, melynek jelentése a 'kedves felgombolyított hajtincse', ennek a 'hajnak' a metaforikus legombolyítása a kundalini ébredése, a kreativ lehetőség, az önmegvalósítás lehetősége, amely minden emberben ott rejlik.

Yogi Bhajan által tanított Kundalini Jóga nagyszerű forrása önmagunk megismerésének és önmagunk fejlesztésének, a saját potenciálunk kiteljesítésének. Lehetőséget ad, hogy a teremtés teljes részeként vegyünk részt az életben.

A Kundalini Jóga segít, hogy kiteljesedj az élet legnagyobb viharai közepette is, egyensúlyt, békét, rendet, harmóniát teremt.

 

A Kundalini jóga a ragyogó önvaló felé vezető belső ösvény, a tudatos éberség és a kiteljesedés útja.

„Az igaz önvalód fényének megpillantása szabaddá tesz.”

/Yogi Bhajan Ji/

 

Mindig voltak, vannak s lesznek tanítások, titkos tanítások, misztikus utak, technológiák ahhoz, hogy az emberiség felébredjen. Yogi Bhajan, Kundalini Jóga mester 1969-ben hozta el nyugatra a féltve őrzött, sokáig csak mestertől tanítványnak átadott tudást, szent tanítást a kundalini jóga tanát, hogy megossza a világgal és hogy tanárokat képezzen. Azt tanította:

” Mindenkinek születési előjoga, hogy boldog, egészséges, teljes életet élhessen.”

Tudta, hogy mekkora szüksége lesz a nyugatnak erre az ősi technológiára, mely segít boldogulni a felgyorsult világunkban, tudatossá, éberré tesz és segíti az emberiség az átmenetét a Vízöntő korba.

Mára mindenkinek nyilvánvaló, hogy mindannyiunkra hatással van a globalizáció, a rohanó, információkkal teli világ. A változásokat a lélek megújult ébredésének kell ellensúlyoznia. Erős lélek nélkül könnyen sodródunk, eláraszt az általunk alkotott választások mérhetetlen gazdagsága és a számos kapcsolat amit fenntartunk. Szükségünk van arra hogy képesek legyünk nyugodtan megállni, a szívünkre hallgatni, hogy tudjuk kik vagyunk és hogy miért döntünk úgy, ahogy döntünk.

A kundalini jóga és meditáció tökéletes eszköz ehhez. Segítségével beleláthatunk az éppen történő érzelmeink világába, beazonosíthatjuk konfliktusainkat és segítségül hívhatjuk értelmünket és megérzéseinket, hogy túllépjünk a régi, elavult mintákon illetve megszabadít az életutat eltorlaszoló gátaktól.

Új energiát és forrásokat nyitunk meg magunkban általa. Meditatív elmét fejleszt. Világosságot hoz. Összekapcsol a mindenséggel.

 

A Kundalini Jóga a szív intelligenciájára hangol. Megnyitja a szívet az időn és téren átívelő végtelenség előtt.

Ősi szentiratok szerint a Kundalini Jóga az egyik leggyorsabb út a transzformációhoz, az evolúciónkhoz.

 

Hatékonysága:

 • Tudatossá, öntudatossá, éberré tesz
 • Fokozza az állóképességet, megedzi a testet, az elmét
 • Érzelmileg kiegyensúlyozottabbá tesz
 • Elcsendesíti az elmét
 • Harmonizálja a mirigyrendszer működését
 • Megtisztítja a testet, elmét, az idejétmúlt érzelmeket
 • Segít túllépni a függőségeken
 • Elfogadóbbá, empatikusabbá tesz magunkkal illetve másokkal kapcsolatosan is
 • Ragyogóvá tesz
 • Fejleszti a meditatív elmét
 • Önbizalmat ad, és belső méltóságot
 • Összekapcsol a feltétel nélküli, tápláló, végtelen forrással
 • Erősíti az idegrendszert, a koncentrációs képességet

 

Dinamikus légzés, kriják- gyakorlatsorok, nyújtások, meditáció, mantrák és a relaxáció azonnali és hosszútávú eredményt hoznak. Hozzájárulnak, hogy rugalmasabbá válljon testünk, fokozzák a vérkeringést, sejtmegújító hatásuk van. A Kundalini Jóga aktivizálja a mirigyrendszert, erősíti az idegrendszert, érzelmileg kiegyensúlyozottá tesz, az elmét lecsendesíti.

Az órákon használt légzőgyakorlatok, a szisztematikusan összeállított gyakorlatsorok, meditációk, a mantrák-gyógyító hangok, a relaxáció, a mudrák-kéztartások a mirigyrendszerünk erősítésén dolgoznak, harmonizálnak, az egység élményét teremtik meg.

Viselkedésünkben többnyire automatikus régi mintákat ismételünk, melyek már nem szolgálnak bennünket, ahelyett, hogy spontánabbak lennénk. Ezek a minták a tudatalatti tartományában tartanak bennünket. A meditációk többsége amelyeket használunk tisztítják a tudatalattinkat lehetővé téve,hogy megszabaduljunk beidegződéseinktől és így szabadabban és spontánabbul éljük életünket, éljük a flow-t, az áramlást.

                                                                                               “A változás az egyetlen állandó.”
                                                                                                              /Herakleitosz/

Visit lbetting.co.uk how to sing-up at ladbrokes