Ragyogó gyerek jóga

A gyerek jóga legalapvetőbb jellemzője, hogy örömmel teli és fejlesztő egyben. Növeli a tudatosságot és az önbizalmat, erősíti a testet és javítja a kordinációt, kiválóan fejleszti az agy koncentráló képességét és az önfegyelmet, tudatossá tesz, egyensúlyt, harmóniát teremt. Az önismeret kiváló eszköze. Zene, tánc, festés, rajzolás mind részét képezi a jóga óráknak. Ezek a kreatív projektek lehetőséget adnak az egyéni önkifejezésre.

 

"A gyermek nagy lélek kis testben. A bölcs szülő így látja gyermekét és mindent megtesz, hogy segítsen neki és kapcsolatott teremtsen veleszületett bölcsességével."

Órák csütörtökönként 16.30-17.30 az Eyva Házban, Kecskemét, Hoffman János utca 10.

További infó és az órákra bejelentkezés emailen vagy telefonon 06704927184

 

Ázsiában, Indiában a gyerekek egészen kicsi korukban kezdik a jóga gyakorlását, sőt jógikus megközelítésbôl a gyerekek már a mamijuk pocakjában jógáznak. Ezert is tartják úgy, hogy a gyerekek veleszületett jógik. 
Amikor megfigyeled a gyerekeket jaték közben észreveheted, hogy spontán vesznek fel jógapózokat. 


A jóga eszenciája különféle gyakorlatokon keresztül tapasztalható meg. Légzőgyakorlatok, játékos, egyensúlyt fejlesztő ászanák, meditációk, ének, tánc, festés-rajzolás, tanulságos mesék feldolgozása mind mind a részét képezik az óráknak. Ezek mindegyike támogatja az elme és test közötti egységet, mely pozitív mentális és fizikális egészséget, kiegyensúlyozottságot, békét, egyszerűen jóllétet eredményez. A hangtálas relaxáció ellazít, a béke, a nyugalom érzetét adja.


Miért jógázzon a gyerek?

A gyerekek gyakran tapasztalnak stresszt maguk körül az élet tereikben, otthon, az oviban, az iskolában, a vizsgák, a versenyek, a többiek elvárása, az egymással való versengés, rivalizálás, dolgozatírás, felelés, a megfelelés, a nyelvvizsga az ezekkel együtt járó feszültség, idegesség, vizsgadrukk, lámpaláz és a többi, mind mind nyomást gyakorol a gyermekre. Mindezeknek komoly hatása van a gyermek mentális es fizikai létére, immunrendszerére, egészségére.
Napjainkban egyre több családot érint az autizmus, az elhízás, a cukorbetegség, a függôségek. Fontos, hogy minnél korábban tanuljunk meg magunkra figyelni és tudatosan alakítsunk ki egészséges szokásokat.

Bárki gyakorolhatja a jógát, amely egy nem versengésen alapuló mozgásforma.

Bizonyított tény, hogy a jogának pozitiv hatása van a gyermekek mentális és fizikai erônlétére. Tudományosan bizonyítják, hogy a jóga segít a tanulási nehézségekkel bajlodó, figyelemzavaros gyerekeknek, segít az asztmásoknak, az alvásproblémákkal küszködőknek, a cukorbetegeknek és még sorolhatnánk. Preventatív, tudatosságot, koncentrációt fejlesztő út.

Az órák során gyakorolt gyakorlatok hozzájárulnak az önbizalom erôsítéséhez, támogatjak az együttműködési készséget, az együttérzést, mélyebb önismeretre, a gyermekek kozmikus tudatosságra tehetnek szert, mellyel nemcsak magukat, másokat és a körülöttük élőket is könnyebben, jobban megértik, elfogadják.


Jóga hozmánya

Fokozza a rugalmasságot, erősíti a gerinc melleti izomtartot, jó tartrást eredményez és fejleszti a mozgás-kordinációt, az egyensùlyt.
A gyerekek megismerik a testük működését.

Kiváló kiegészítôje más sportoknak.

Nyugodt, ellazult elme, ellazult izmok- a jóga és a meditáció kiegyensúlyozottá, nyugodtá tesz, csökkenti a feszültséget, a stresszt. Békét tapasztalunk, javítja az alvásunk minôségét.
A légzéstechnikák hozzájárulnak az érzelmek feldolgozásához, megértéséhez, melyeket felhasználhatnak, beépíthetnek a minden napjaikba.

Jó koncentráció- a jóga növeli a figyelemtartósságot, jó koncentrációs képességet fejleszt.

Önfegyelem- a jóga kiváló eszköze az önkontrol az önfegyelem fejlesztésének. Bizonyíott tény, hogy azok az iskolák ahol gyakorolják a jógát sokkal kevesebb viselkedésbeli probléma lép fel, a gyerekek együttműködőek, kiegyensúlyozottabbak és jobban tisztelik egymást.

Kreativitást, képzelőerőt fejlesztő- a játékos, tanluságos jóga történeteken keresztül a gyerekek inspiráltak, természetes képzelôerejüket fejlesztik, kifejezésre juttatják.

Szocializációs képesség fejlesztés-az órák kiválóak arra, hogy a gyerekek új barátokra leljenek, megtanuljanak együtt dolgozni társaikkal, megtartva saját egyéniségüket, odafigyelve a másikra, tisztelni, meghallgatni a másikat.

Ti mondtátok:

"Olyan kipihent és békés vagyok a jóga órák után. Ami nagyon jó a relaxáció, fôleg amikor a tengerpartra utazunk a relaxáció során."
/K.Anna 12éves/ 

"Nekem a kedvencem a fa póz, azt otthon is szoktam Anyukámmal gyakorloni, minden este!"
/Adél 11èves/


"A lufilégzés és a zümmögô lègzès a kedvenceim, azonkívül a kobra póz, amiben jól megnyújtom a hátam. Szeretek jógázni és jó, hogy a barátaim is járnak jógára, így többször együtt lehetünk."
/Gyöngyi 11 éves/ 

pairyogayoungyogipairyogayoungyogi

Kapcsolat

Visit lbetting.co.uk how to sing-up at ladbrokes