Rólunk

Isten hozott!

Örülök, hogy utad erre jár. NAMASTÉ!

"Köszöntöm a belső szentélyed ahol vagy, ha magadba mélyedsz.

Az Egyetlen bennünk közös honát, az Igazság és Béke forrását.

Leborulok előtted végtelen bölcsesség, tiszta, igaz, felemelő, mindent átjáró Szeretet."

 

Renáta  Pedagógus és jóga oktató

 

Vagyok, jógini, a Föld, a kozmosz gyermeke, annak    szüntelen csodálója. Pedagógusként az ösvényem a jógához vezetett. A legnagyobb áldás ami történt velem.

 A jóga segített jobbá lenni, jobban lenni, elérhetővé  tette, hogy az élet legnagyobb viharai közepette is megálljam a helyem, hogy áramoljak a sodródás helyett. Hogy a nehézség, kihívások leckéi bölcsességgé asszimilálódjanak.

 

A jóga útja az élet adta alkímia. Az evolúció ajtaját nyitja meg, az igaz önvaló megszületését. Ezt a csodát szeretném Veletek megosztani.

A technikák amelyeket alkalmazok, mély, transzformatív hatásúak. Csodátattal tekintek a foglalkozásokra járó emberekre akik fokozatosan, mint egy csodás virág szépen lassan kibontakoznak, elindulva saját útjukon az igaz önvalójuk felé.​

Immáron 2003 óta járom a jóga útját, 2011 óta tanítom és 2012 óta hangterapeutaként segítem a hozzám fordulókat. A himalájai hangtálak hangzásvilága szerves részét képezik az óráimnak.

Tradicionális és Kundalini jógát, Yin jógát, Gyerek jógát tanítok. Emellett Gong és himalájai hangtálas hangfürdőt tartunk Mark Dervish zenész társammal.

Számomra a jóga, a tánc, a zene, az alkotás az élet kifejeződésének lehetőségei, teljességének virágai. A jóga maga az egység, a természettel és a természet feletti leírhatatlan, végtelennel.

A jóga a test, lélek, elme úniója, a végesből a végtelen tudatosság felé vezető út.

Célom ennek az Egységnek a folyamatos, tudatos megélése, továbbadása.

Óráimon és írásaimmal itt találsz, hogy mindezt Te is megtedd, hogy tapasztalj, kibontakozz, hogy saját utadon elindulj, áramolj.

A dharma útját járom. Tanulok, tanítok, tanulok, tanítok, tanulok…végtelen hálával a szívemben.​

Szeretettel várlak a Kundalini Jóga, Yin jóga, Ragyogó Női jóga, Anya és Lánya jóga, Mandala meditáció, hangterápia, hangfürdő, Hang-OM csakraharmonizáló egyéni és csoportos programok, jóga pároknak, gyerekeknek, családi jóga és Jóga mint művészet programok egyikén, mindegyikén.

Rendszeres órák, programok, előadások, elvonulások a család apraja nagyjának.

OM SHANTI OM

Lokah Samastha Sukhino Bhavantu

 

Végtelen hála, köszönet családomnak, minden tanítómnak, mestereimnek, barátaimnak. Marknak, Hari Manit Annának, Siri Dattanak, Ishvaranak, SarbJotnak, Sara Avtarnak, Jeffnek, Akasának, a pataknak, az óceánnak, az esőcseppeknek, a Földnek, az erdőnek, a fenyőnek, a hegynek, a kis ezerjófűnek, a Napnak, a színeknek, a Levegőnek, a szellőnek, a csillagoknak a bolygóknak, a nagy semminek, melyben a minden lakozik, a láthatónak, a láthatatlannak, mindezek megalkotójának, a végtelen, leírhatatlannak.

 

Mark Dervish (U.K.) Zeneszerző, komponista, Gong és hangtál specialista

Renáta

Mark a zenével 11 évesen ismerkedett meg közelebbről, amikor elkezdett gitár órákra járni. Ez jó pár évig tartott még mielőtt önmaga elkezdett volna zenét írni, komponálni. Pár évvel később egy rock együttes szólóénekese és gitárosa, dalszövegírója, front embere lett, három éven át rendszeres fellépéseik voltak.

Majd elérkezett egy pont amikor Mark elkezdett érdeklődni az elektronikus zenék iránt. Ez dramatikus változást hozott a zenei világában, a szoló énekes gitárosból hamarosan népszerű DJ lett, London és Brighton underground klubbjaiban játszott és nemzetközi fellépései lettek.

Azután 1999. 09.09-én egy Szakrális Gong ünnepségen vett részt Glastonbury-ben, fent a Tor-nál, ami meglehet, hogy az egyik legvarázslatosabb hely Angliában. Markot teljesen lenyűgözte a gong ereje, a fenséges és időtlen hangzásvilága. Ekkor szökkent szárba annak a magocskája, hogy egy napon majdan, ezen a nagyszerű, misztikus hangszeren játszon.

A himalájai hangtálakkal kedvese révén ismerkedett meg. Hamarosan, zenész füleinek köszönhetően több mint 200 hangtálat meghallgatva, nagy figyelemmel, körültekintően válogatta össze a 21db, mostmár hangszerként is megszólaló hangtálak együttesét, három oktávra kiterjesztve.

Lehetne e ehhez passzoló gonggal kiegészíteni a szettet? Fogalmazodott meg a kérdés.

Majd három év elteltével három gonggal ki is egészült a szett. Mindezek együtthangzása csodálatosan fenséges, az egymást kiegészítő, természetükből adódó harmonikus felhangzásoknak köszönhetően. Amikor a mély gongok megszólalnak, azok kellemes élményt nyújtanak, a rezonáns, teljes frekvenciák, a melódiák harmóniája, játéka kellemes meditatív, auditív élményt nyújtanak hallgatóinak a hangfürdőzés során.

Hangfürdőzés, himalájai hangtálas gong koncert Markkal a Kozmosz hullámhosszán kéthetente pénteken, 19.30-20.45 az Eyva Házban.

Továbbá lehetőség van egyéni illetve privát kiscsoportos hangfürdőre, Gong meditációra is.

Hangfürdő Ajándékutalványokkal pedig jó meglepetést lehet szerezni a családtagoknak, barátoknak.

A jóga szépsége az egység, az egész-ség

"A jóga ősi indiai gyógyító művészet, az egészséges élet tudománya." /Adel O./

Rólunk

Ismerd meg, a jóga és a hangterápia csodálatos világát